Mitt aller kjæreste Ulland

Vakre Ulland

Her er hva som fikk meg til å forelske meg i vakre Ulland.. Og kanskje det som fikk meg til å bestemme meg for at det kanskje var ok å forlate hjembygda:P Det å ha slike omgivelser der man bor er jo bare gull! Nærmeste nabo er et nydelig tjern/lite vann med det særs upassende naavnet Bråtakjenn. Det er så utrolig vakkert rundt og på tomta vi ble tilbudt, at jeg måtte jo bare bli enig med samboeren og si; JA!

Tømmer, vårt tømmer!

 

Så da var valget tatt, tomta var vår, og neste steg i prosessen ble det uendelige arbeidet med tømmeret vi kjøpte med tomta.. Herregud, jeg blir sliten bare av tanken på alt arbeidet vi la ned i det.. Vi kjøpte med 120 kubikk seinvokst furu fra Ullandskauen, 120 kubikk megaaatung furu! (Ser dre det står Hillestad på tømmeret? VÅRT<3)

Min kjære

Her holder vi på og stabler materialer for andre gang… Det måtte først sorteres når det kom fra saga, og stables i forskjellige stabler med forskjellige dimensjoner, å da snakker vi vilt kaos i det som kom ut i en svæææær haug! Og etter at det var gjort, og det var stått til tørk i noen mnd, så måtte vi søren meg stable om ijen, slik at stablene var sånn de måtte være for å få høvla materialene og for at vi skulle få de dimensjonene vi skulle.. Men, vi sparte mye penger på å skjære materialer selv i stedet for å kjøpe de, og vi fikk jo veldig fine materialer:) Og huset vårt blir hovedsaklig bygd, og kledd i furu fra skauen rett bak det;)

Hvem må bort tru?

Her bestemmer Stian seg for hvilke trær som må bort før huset kan komme opp! Det ble igrunn litt fler enn vi hadde trodd.. Så Stian fikk god bruk for motorsaga han investerte i når vi kjøpte tomta;)

Dermed be det rydda for trær, gravd og skyti etter alle kunstens regler, av verdens beste entrepenør, nemlig Helge Grimnes=) Og så kom Bjerten og støypte dekket for oss..Vi har støpt til begge dekkene med en gang, så uthuset er også klart til å begynne på, selvom det ikke blir noe før til våren/sommeren igjen.

Så var det bare å sette igang med reisverk.. Det var igrunn fort gjort, Stian kappa all reisen til 1. etasje en dag, og på en dag til hadde vi oppe hele første etasje(med god hjelp fra mamma og pappa), neste dag hadde vi hatt på vindtettplater rundt hele,  og neste dag der igjen så rakk vi å lekte ut alt sammen=)

Så kom takstolene.. Den dagen de kom blåste det selvfølgelig veldig, så vi måtte få en annen lastebilsjåfør til å komme dagen etter for å heise de opp. Da de var oppe la vi gulv i annen etasje, mest fordi da ble det mye lettere å sette opp arken vi har bygd foran på huset, og litt fordi at det ble litt kortere hvis man skulle klart å detti ned fra taket;)

Så var det bare å begynne å borde taket, noe jeg syns tok uendelig lagd tid, men d\med god hjelp fra min kjære svoger, svigefar og en god kamerat gikk det det også, og vi fikk tetta med papp og sløyfa, men rakk desverre ikke noe stein før snøen kom, så det får vi ta til våren:)

Så satte vi opp reis i gavlene, hadde på vindtettplater, og lekta ut.

Dermed var det bare å sette inn vinduer, eller bare og bare, men etter at de var inne kunne vi begynne å kle litt=) Her på dette bildet driver stian og klar seint på kvelden i lyset av ei lampe, men alikevel ser det nesten ut som lyse dagen=)

Så nå ser det altså slik ut! En gavl som er kledd bare, enda.. Har prioritert å isolere først, for å så litt varme inne. Og akkurat nå driver vi med noe så utrolig kjedelig som spotkasser.. Teite plastkasser som skal oppi isolasjonen i himlinga i 1. etasje,.. Masse jobb.. Men, det må til!:)

Det ble en veldig lang blogg, om alt som har skjedd siden vi kjøpte tomta i august 2008 og frem til nå. Skal ta ting litt mer ingående og oftere fremover:)

Dette innlegget ble publisert i Bygging av et hjem. Bokmerk permalenken.

2 svar til Mitt aller kjæreste Ulland

  1. Eirik sier:

    Ser veldig bra ut! Stå på 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s